banneri

maanantai 21. lokakuuta 2013

Mafioson mureke

Lihamureke on todella simppeliä arkiruokaa. Varsin vaivaton ja helppo valmistaa, valmistuu nopeasti kylmän talvipäivän lämmikkeeksi. Mureke kypsyy uunissa omia aikojaan ja vähäinenkin näpertelyn määrä on onnistuneesti minimissä.

Mausteinen mureke sopii oikein hyvin keitettyjen perunoiden ja höyrytettyjen kasvisten kaveriksi. Perinteisen lihamurekkeen sijasta koitin viedä ruokaa vähän Italian suuntaan täyttämällä sen mozzarellalla ja oliiveilla.

Parempaa, miltä näyttää


Mafioson mureke

400g nauta-sika jauhelihaa
2 valkosipulin kynttä
1 sipuli
1,5 dl maitoa
1-1,5 dl korppujauhoja
1 muna
suolaa
pippuria
savupaprikajauhetta
chiliä
1/2 mozzarellapallosta
kourallinen oliiveja
2-3 tomaattia

Turvota korppujauhot maidossa. Pilko sipulit ja tomaatit pieniksi kuutioiksi. Sipulit voi halutessaan kuullottaa, minä laitan aina raakana. Lisää jauheliha, sipulit, tomaatit (poista kannat), muna ja mausteet taikinaan ja sekoita kunnolla. Pilko mozzarella ja oliivit. Jos tomaatit on oikein mehukkaita ja taikina jaa liian löysäksi, lisää korppujauhoja.

Paista pikkupala pannulla ja tarkasta maku.

Laita puolet mureketaikinasta vuokaan ja tee keskelle "ura" mozzarellalle ja oliiveille. Täytä ura mozzarella-oliivi silpulla. Peitä lopulla mureketaikinalla.

Paista 175-200 asteessa 20-30 minuuttia. Paistoaika riippuu vuokan mallista ja murekkeen paksuudesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...