banneri

tiistai 15. lokakuuta 2013

Mac and cheese -lohturuokaa Atlantin takaa

Useamman kerran olen ajatellut tutustua tähän kaikkien jenkkileffojen ja -sarjojen kliseeseen. Tähän asti se on jäänyt aina unohduksiin.

Uusimmassa Maku-lehdessä oli reseptejä lahden takaa ja myös mac and cheesen ohje. Lehteä selaillessa jo päätin, että tänään on tämän lohturuuan vuoro. Jokatapauksessa jouduin keksimään jotain ruokaa ystäväni todella huonosti syövälle lapselle. Kokeillaan tätä nyt tällä kertaa.

Odotukset ei ollut kovinkaan korkealla. En itse tykkää makaroonilaatikosta tai erityisesti pastaruuista yleisestikään. Nirsolle muksulle ei kuitenkaan maistu mun mausteiset pöperöt. Ei lapsukainen ole mitään muutakaan mun laittamaa koskaan riemusta kiljuen syönyt, mutta ei se ole henkilökohtaista. Ei se syö kotonakaan.



Mac and cheese oli varsin positiivinen yllätys. Odotin, että lopputulos maistuu yhdenlaiselta makaroonilaatikolta. Tavallaan maistuikin, mutta epäilemättä venyvä juustokastike tekee kaiken maukkaaksi. Lapsikin söi suuremmitta nyrpistelyitä.

Macaroni and cheese

Pussi makaroonia
sipuli
(pussi kinkkusuikaleita)
50g voita
pari ruokalusikallista vehnäjauhoja
5 dl maitoa
150g cheddaria raastettuna
suolaa
pippuria

Päälle cheddaria raasteena

Keitä makaroonit. Pilko sipuli ja kuullota voissa. Lisää jauhot ja anna vähän aikaa porista, mutta elä ruskita. Lisää maito ja keitä sekoitellen pari minuuttia. Lisää juustoraaste ja anna juuston sulaa. Sekoita edelleen koko ajan. Lopuksi lisää kinkkusuikaleet ja mausta.

Sekoita kastike ja makaroonit vuokaan. Ripottele cheddaria päälle. Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia.

Kaikessa epäterveellisyydessään ja ravintoaineettomuudessaan varsin maukasta ja helppoa höttöä. Toisella silmällä seuraan kun Tomi Björck kokkaa Jimillä. Vähän meillä on vielä Tompan kanssa toisenlaiset eväät hellalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...