banneri

keskiviikko 23. lokakuuta 2013

Laiskurin linssilasagne

Mä niin inhoon loskaa, kuraa ja märkiä kenkiä. Aamulenkillä koirain kanssa tarpoessa mietin, miten on mahdotonta valmistaa Suomen syystalveen sopivia kenkiä kohtuulliseen hintaan. Lenkkareilla kuljen yleensä koko talven villasukkien kanssa. Hyvä kävellä, liikkuessa riittävän lämpimät ja tarpeeksi pitoa. Aamulla goretex-lenkkarini olivat läpimärät ennenkuin taloyhtiön roskakatokselle asti pääsin. Mikään ei pilaa päivää niin tehokkaasti kuin märät kylmät varpaat ennenkuin on varsinaisesti edes herännyt.

Kumpparitkin talosta löytyy, mutta ei niillä voi lenkkeillä. Sukat on makkaralla ja jalkapohjia särkee viimeistään parin kilsan kohdalla. Vaelluskengätkin on mun jalkaan liian kovat. Tänään masentaa kaikki ja en todellakaan viitsinyt lähteä tarpomaan sohjossa kauppaan märkine kenkineni. Onneksi ruoka aina lohduttaa, joten toiminnaksi.

Laiskurin lasagne on yksi opiskeluaikojeni vakio ruuista. Siihen löytyi lähes poikkeuksetta aineet ja sen voi tehdä melkein mistä vaan. Sekaan voi heittää melkein mitä jääkaapista sattuu löytymään. Aikaisemmin olen tehnyt samanlaista uuniruokaa porkkanasta, heittänyt sekaan uunilohen jämät, pinaattia, juuston kannan ja kaikkea mahdollista. Laiskurin lasagne on myös yksinkertainen tapa hävittää jääkaapista tähteitä.

Kaapeistani lähes poikkeuksetta löytyy aina punaisia linssejä, tomaattimurskaa ja kermapurkki. Näistä on vuosien saatossa muodostunut vakiopohja tälle ruualle. Nimesin laatikon aikoinaan Laiskurin linssilasagneksi. Lasagnea tämä ei varsinaisesti muistuta muuten kuin tomaatin, kerman ja lasagnelevyjen osalta. Juustoa tämä ei mielestäni kaipaa. Vaihtamalla kerman soija- tai kaurakermaan ja voin margariiniin, ohjeesta saa vegaanisen. Yllättäen taas linssiruuassa vakiomausteeni ja katsellaan lämpimään Intiaan.




Laiskurin linssilasagne

2dl punaisia linssejä
3dl vettä
sipuli
2 valkosipulinkynttä
tölkki  tomaattimurskaa
soijakastiketta
inkivääriä
kurkumaa
korianteria
jeeraa
chiliä
1 purkki kermaa
kourallinen oliiveja
korppujauhoja
voita

Keitä linssit vedessä. Vesi imeytyy linsseihin. Lisää tomaattimurska, pilkotut sipulit mausteet, oliivit ja kerma. Anna porista hetken aikaa, että maut tasaantuu.

Lado uunivuokaan. Kastiketta, levyjä, kastiketta... Päälimmäiseksi kastiketta. Ripottele päälle korppujauhoja ja voi nokareita. Korppujauhoista ja voista muodostuu mukava rapsakka pinta.

Uuniin 175 astetta noin 40 minuuttia.

Onneksi kultapienet ymmärtää, ettei märissä kengissä voi lenkkeillä. Yhden päivän nekin haluavat köllötellä peiton alla vierihoitamassa. Toivottavasti huomenna on loskat kolattu pyöräteiltä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...