banneri

perjantai 25. lokakuuta 2013

Kommentti jättää jälkensä

Kommentti jättää jälkensä - kampanja sai alkunsa, kun muutama bloggaaja sai tarpeekseen ikävistä kommenteista, ainaisesta pahasta mielestä, jota ihmiset internetkäyttäytymisellään aiheuttivat.
Kampanjan ideana on saada meidät kaikki ymmärtämään, miten vakava rikos kiusaaminen - internetissä, koulussa, työpaikalla, missä tahansa - on.
Eikä edes siksi, että kiusaaminen on lainvastaista - vaan siksi, että kiusaaminen on rikos ihmisyyttä vastaan.
Koskaan et voi tietää milloin sanomasi satuttaa.
Itselläni ei ole kokemusta ikävistä kommenteista. Blogini on niin nuori ja tätä ei kukaan lue sen vertaa, että vaivautuisi kommentoimaan. Ystäväni kanssa keskusteltiin samasta asiasta ihan muutamia päiviä sitten. Hänen mammablogiinsa alkoi ilmestyä niumettömiä törkykommentteja siinä vaiheessa, kun blogista tuli suosittu ja sillä oli kuukaudessa tuhansia lukijoita.
Sosiaalinen media on helpottanut koulukiusaajien hommaa entisestään. Minun kouluaikoina internetistä ei oltu kuultukaan. Lukiossani ei ollut ainuttakaan tietokonetta, eikä viereisessä peruskoulussa internet-yhteyttä. Tämä siis 90-luvun puolivälissä. En minä sentään muumio ole. Nykyään halventavien kuvien ja juttujen lähettely ja levittäminen onnistuu älypuhelimella vaikka kesken matematiikan tunnin. 
Vuosikausia olin sitä mieltä, että pienessä koulussamme ei ollut koulukiusaamista. Ehkä mielikuva on siinä määrin oikea, ettei meillä ollut todella härskiä yksittäisten oppilaiden päivästä toiseen jatkuvaa suoranaista rääkkäämistä. 20 vuotta peruskoulun päättymisen jälkeen olen tajunnut, että jonkunlaista kiusaamista on ihan varmasti ollut. Minä en vain ole tajunnut sitä tai nähnyt sitä. 

Kommentti jättää jälkensä, ethän kiusaa. Edes netissä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...