banneri

lauantai 19. lokakuuta 2013

Kirpparikierroksella


Kissa punki itsensä keittiöön ja räjäytti lihamyllyni lattialle. Muovikuori halkesi ja en saanut sitä enää äkkipiti-liimallakaan kasaan ja toimintakuntoon. Pidin hautajaiset taloyhtiön roskakatoksella. Minikokoinen keittokomeroni on kokoonsa nähden aivan liian täynnä tavaraa, mutta eihän ole syy olla hankkimatta uutta lihamyllyä. Tuliterään sähkökäyttöiseen minulla ei ole rahaa ja toivoin löytäväni kirppikseltä uuden.
 
Minähän en löydä kirppikseltä koskaan mitään. Kirppikset on täynnä ikivanhoja lumppuja ja muuta rikkinäistä roinaa. Eilisen kierrokselta löysin sen mitä salaa toivoin löytäväni! Toimintakuntoinen käsinveivattava lihamylly löytyi SPR:n kipparilta parilla eurolla.

Samalta kirpparilta matkaan lähti pari haalistunatta, mutta oikein hyväkuntoista emalimukia eurolla kipale. Mukit olivat Muurlaa ja nimeltään mustikka. Olen varma, että aamukahvi ja iltapäivä ja iltatee maistuu uusista mukeista entistä paremmalta.

Vähän epäilyttää, miten lihamylly mahtaa tarrata pöytään ja miten sen käyttö onnistuu. Edellisessä versiossa oli puristin, jolla vekotin ruuvattiin pöydän laitaan. Tässä nykyisessä on ilmeisesti jonkunlainen imukuppi-systeemi, joka kiinnitetään vivusta ja vapautetaan pöydästä irroittaessa.

Heti rupesi tekemään mieli kalapullia. Valitettavasti tällä hetkellä ei ole kalaa, jonka viitsisi jauhaa. Onneksi kalastaja on mennyt koillismaalle laskemaan verkkoja. Suokoon Ahti antejaan, mieluusti minunkin pakastimeen.

Muurlan mustikka


Talvi on tullut. Sen huomaa minun kodissani jatkuvasti porisevasta vesikattilasta ja reilusti kohonneesta teen kulutuksesta. Päivällä kokeilen mielelläni uusia laatuja, iltaisin litkin maustamatonta rooibosia. Rooibos ei ole ehdoton suosikkini maun puolesta, mutta se ei piristä ja voi litkiä iltaisin yöunia menettämättä. Mielelläni otan vinkkejä vastaan muista laaduista, joita voi huoletta iltaisin juoda. Vihreän teen mausta en pidä.

Tänään hytistiin ystävän kanssa koirakokeessa tuntikaupalla. Saatiin mitä lähdettiin hakemaan. Kaupanpäälle runsaasti raitista ilmaa, kohmeiset varpaat ja vuotava nenä. Ei niin isoa ongelmaa, mitä ei aikaisella iltapalalla ja lämpimällä teellä parantaisi. Ei mitään ihmeellistä. Kasasalaatti ja pari voileipää ja tietysti höyryävän kuumaa teetä uudesta mukista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...