banneri

keskiviikko 11. syyskuuta 2013

Kukkakaaligratiini

Tähän aikaan vuodesta on ilo käydä kaupassa. HeVi-osasto notkuu edullisia kotimaisia kasviksia. Samalla kotiin tulee kannettua vähän sitä sun tätä ja kaikkea ei meinaa ehtiä yksin syömään. Viime viikolla Prismassa oli kauniita, suorastaan täydellisiä pieniä kukkakaaleja (miten tää taipuu?). Puhtaan valkoisia, pienet hennon vihreät lehdet ja hintaa 1,29e/kg. Ostin kukkakaaleja 4. Hupsista.

Kukkakaaligratiini on yksi suosikkiruuistani. Se on myös ensimmäisiä ruokia, joita opiskeluaikoina opettelin tekemään.

ei kuvan otto taas oikein onnistunut...


Kukkakaaligratiini

Kaunis valkoinen kukkakaali tai kaksi. Syöjien mukaan.

Keitä pilkottu kukkakaali semikypsäksi. Kypsyy vielä uunissa, joten ei kannata keittää aivan kypsäksi. Muuten uunista tulee kukkakaalimössöä kastikkeessa.

Kastike
reilu ruokalusikallinen voita
vehnäjauhoja
maitoa tai kermaa
juustoa
suolaa
valkopippuria

Sulata voi pannulla ja lisää jauhot. Älä ruskista! Lisää maito tai kerma ja anna jauhojen kypsiä kymmenkunta minuuttia. Lisää sen jälkeen maitoa tai kerman sekaan voi laittaa myös vettä sen verran, että kastikkeen paksuus on mielelinen. Lisää juusto. Sulaa oikein hyvin, vaikka vetää höylällä suoraan arkijuustosta.

Laita keitetyt kukkakaalit vuokaan, valele kastikkeella ja kuorruta juustoraasteella. Tässäkin tahkosta höylätyt siivut toimii oikein hyvin.

Uuniin 225 asteeseen kunnes pinnassa on kaunis ruskea väri.

Minä syön gratiinini useimmiten keitettyjen perunoiden kanssa.

Sain kirpparilta ostamani lampun kattoon. Pienet sähkötyöt silloin tällöin pitää mielen virkeänä. Töpselin asennus oli helppo homma. Kattoon saaminen ei niin helppo homma. 160 cm vertikaalista korkeutta ei oikein riitä, porrasjakkaraa ei ole, joten seisoin nojatuolin käsinojilla ja varvastin. Ei katkenneita ruumiinosia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...