banneri

lauantai 3. elokuuta 2013

Vadelmasemifreddo

Semifreddon ohjeen löysin kotivinkistä 13/2013. Lehden mukaan kyseessä on italialaisvaikutteinen jäädykkeen ja jäätelön risteytys. Valmistus oli todella helppoa ja pakastimeen laitto nopeata. Ainut hankaluus oli mahtua minikokoiseen keittiööni kolmen kulhon kanssa ja pestä vatkaiset välissä yhtään kulhoa kaatamatta.

Lehden ohje on noin 1,5 litran astiaan. Tein itse vain puolikkaan annoksen ja korvasin vaniljatangon teelusikallisella vaniljasokeria.

Melkein söin koko kupillisen ennenkuin muistin, että tästäkin piti ottaa kuva.


Vadelmasemifreddo

4 kananmunaa
1 vaniljatanko
2 dl tomusokeria
5 dl kuohukermaa

omaan puolikkaaseeni lisäsin 3 desiä kokonaisia aamulla poimittuja vadelmia.

Pane jäädytysastia pakastimeen kylmenemään

Erottele kananmunista keltuaiset ja valkuaiset eri kulhoihin.

Halkaise vanilja tanko ja kaavi siemenet keltuaisten joukkoon. Mittaa keltuaisten joukkoon myös tomusokeri ja vatkaa kuohkeaksi.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi omassa kulhossaan ja kerma vaahdoksi kolmannessa kulhossa.

Yhdistä kermavaahto ja keltuaiset ja sekoita lopuksi valkuaisvaahto. Kääntele varovasti sekaisin, mutta vältä turhaa vatkaamista. Lisää lopuksi vadelmat.

Kumoa seos pakastekylmään astiaan ja peitä kelmulla tai pakasta suoraan annosvuokiin. Pakasta vähintään muutama tunti tai yön yli.

Tää oli ihan älyttömän hyvää!  Seuraavalla kerralla taidan kokeilla jäädyttää vain muutaman tunnin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...