banneri

tiistai 13. elokuuta 2013

Täytetyt kesäkurpitsat -sesongin hävikistä herkuksi

Eilen oli kiire päivä, joten jälleen kerran tein pastaa ja sienikastiketta. Ylijääneen sienikastikkeen käytin tänään kesäkurpitsojen täyttämiseen.



Sienikastike
8 mustatorvisientä
suppilovahveroita
sipulia
suolaa
2 purkkia kermaa
öljyä

Mustatorvisienten määrä on kriittinen. 8 on se määrä, mitä olen eläissäni mustatorvisieniä löytänyt. Käytin kuivattuja viime syksyn satoa. Suunnilleen pari kourallista kuumaan veteen turpoamaan ja valutuksen jälkeen hakkelukseksi.

Kuullota sipuli, nakkaa sienet pannuun ja paista hetki. Lisää kerma ja suola ja anna porista hetken aikaa kasaan.

Puolet söin siis eilen ja loput pistin tänään kesäkurpitsan täytteeksi. Puolikas kastikkeesta oli täydellinen määrä kohtuullisen kokoiselle kesäkurpitsalle.

Kesäkurpitsan täyttäminen

Koverra lusikalla siemeniä pois ja tee kesäkurpitsaan kunnon oja. Lusikoi täyte päälle ja halutessasi kuorruta juustolla. Voi kuorruttaa myös korppujauholla.



Kypsennä uunissa 175 asteessa 20-30 minuuttia. Paistoaika riippuu kesäkurpitsan paksuudesta.

Itselleni keitin riisin lisäkkeeksi, mutta sopii pelkästään raikkaan salaatin kaveriksi.

Kalliiksi ei nämäkään pöperöt tulleet. Kerma maksaa alle euron purkki, sienet ovat ilmaisia ja kesäkurpitsa euron kilo. Useamman päivän ruoille hintaa tuli pari euroa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...