banneri

sunnuntai 18. elokuuta 2013

Sienimureke

Eilispäivä meni reissatessa, eväitä syödessä ja paluumatkalla hesburgerin kautta kotiin. Olimme hampparimme ansainneet! Tämäkin päivä meni koirakokeen kannustusjoukoissa, mutta onneksi naapurikunnassa.

Viime kesänä kuivattuja suppilovahveroita riittää edelleen, vaikka uudetkin toivottavasti kasvavat metsässä kohisten. Taas sieniruokaa siis.

Päältä rapea, sisältä pehmeä


Sienimureke

1 iso tai 2 pientä sipulia
0,5 l kuivattuja suppilovahveroita
2 dl kermaa
25g voita
2 munaa
1 dl korppujauhoja
suolaa
valkopippuria
oliiviöljyä

Turvota sienet lämpimässä vedessä. Pilko sipulit ja kuullota öljyssä, lisää sienet ja paista heti kypsäksi. Siirrä sieni-sipuliseos kulhoon ja lisää voi sulamaan.  Silppua tehosekoittimella, yleiskoneessa tms. reippaan kokoiseksi silpuksi. Tarkoitus ei ole tehdä sosetta.

Lisää seokseen  kerma, mausteet ja korppujauho. Tarkkaile korppujauhon määrää ja älä lisää kaikkea kerralla. Korppujauhon määrä riippuu sienten kosteudesta. Lisää munat jäähtyneeseen seokseen ja kaada taikina vuokaa.

Paista 175 asteessa 20-30 minuuttia. Paistoaika riippuu vuokan muodosta.


Itse söin murekkeen riisinjämistä tehdyn kasvis-curry-riisin kera.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...