banneri

maanantai 26. elokuuta 2013

Herne-papu-pallerot intialaisittain

Mietin keittiössä, miten käyttämäni välineet on vuosien varrella muuttuneet. Opiskeluaikoina ensimmäinen käteen otettu tavara oli aina purkinavaaja. En ole ihan varma, onko minulla yhtään ainutta käyttökuntoista ja tallessa olevaa tällä hetkellä. Säilykkeitten käyttökin on vähentynyt, mutta myös pakkaustapa. Tomaattimurska on nykyään pakattu nestekartonkiin ja suurin osa säilykkeistä avautuu renkaasta vetämällä.

Opiskeluaikoina tuskin tiesin, mikä on pursotin pussi. Nykyään ostan niitä säännöllisesti, vaikken juuri leivo. Jos voin välttää käsin koskemisen ja pursottaa, ihan varmasti pursotan.  Keittiöni on myös edelleen keittokomero, mutta 10-15 vuotta sitten sinne ei kuulunut muffinssipelti, irtopohjavuoka, sieniveitsi, säilytysastiat erikseen raa'alle kalalle näin muutaman mainitakseni.

Itse asiaan vihdoin. Mitään intialaista näissä ei taida todellisuudessa olla, mutta emme välitä nyt siitä.



Pallerot

reilu desi herneitä
reilu desi valkoisia papuja.

Liotetaan vähintään yön yli. Tällä kertaa nämä likosi melkein 1,5 vrk, sillä eilisen talkoopäivän jälkeen en jaksanut enää laittaa ruokaa.

Huuhtaise lionneet herneet ja pavut ja keitä kypsiksi runsaassa vedessä.

Valuta ylimääräinen vesi pois ja kippaa kulhoon. Soseuta sauvasekottimella, yleiskoneessa tai vaikka pottunuijalla. Soseen ei tarvitse olla hienoa. Sattumia saa ja pitää jäädä!

Maustetaan:

pienehkö sipuli pilkottuna raakana sekaan
pari valkosipulin kynttä
inkivääriä (minä laitan reilusti)
kurkumaa
korianteria
jeeraa
chiliä
soijakastiketta

Sekoita keskenään. Jos seos tuntuu kuivalta, lisää hieman nestettä. Vegaanisiin palleroihin vettä, kauramaitoa, soijamaitoa yms. Minä lisäsin pari ruokalusikallista maustamatonta tuorejuustoa, kun sitä edelleen jääkaapista löytyy. 

Sidosaineeksi peruna- ja/tai korppujauhoja. Laitoin molempia: 1rkl perunajauhoja ja vajaa puolidesiä korppujauhoja. Pelkällä perunajauholla palleroista saa gluteenittomia.

Pallerot voi muotoilla käsin, jos ihan välttämättä haluaa. Minä en halua, joten lapoin taikinan pursotin pussiin, leikkasin pään pois ja pursottelin suoraan pellille. Mitään tyllaa ei todellakaan tarvita ja taikinan saa katkeamaan saksilla.

Uuniin 225 asteeseen, kunnes pinta on vähän saanut väriä.

Tarjoile esim. falafelien tapaan.

Lapa pussiin ja pursota pellille

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...