banneri

lauantai 31. elokuuta 2013

Broilerin koipia, sweet chili -kasvikset ja riisiä

Heti alkuun tunnustus. En ole koskaan aikaisemmin paistanut broilerin koipia uunissa. Minua lievästi inhottaa oranssi marinadilitku. Koivet oli citymarketissa tarjouksessa 1,69/kilo, joten tällä kertaa ostin niitä.

Oranssi pata on pölyttynyt pitkään kaapissa. Viime viikkoina se on ollut oikein ahkerassa käytössä erilaisten laatikkoruokien ja pataleivän teossa. Oranssiin pataan tämänpäiväinenkin ruoka päätyi.

Puolivalmisteista kasattu ruoka on varsin vaivaton valmistaa ja ainekset kypsyy yhdessä astiassa yhtä aikaa itsekseen.

Padan pohjalle 1,5 dl riisiä ja suolaa Riisien päälle pilkotut kasvikset. Minä lohkoin tänään muutaman pienen sipulin, puolet isosta kesäkurpitsasta ja muutaman tomaatin kulhoon, lisäsin pari ruokalusikallista sweet chili -kastiketta ja pyöräytin sekaisin. Kesäkurpitsasta ja tomaatista lähtee nestettä niin paljon, että se riittää riisin kypsennykseen. Jos pelottaa, ettei riitä, voi pataan laittaa hieman nestettä. Paprika passais erinomaisen hyvin myös. Päälimmäiseksi broilerin koivet, kansi päälle ja uuniin tunniksi.

Ennakkoluuloista huolimatta valmismarinadissa lilluvat koivet oli ihan maukkaita. Kovin usein en näitä viitsi kuitenkaan tehdä.

Pata tuli aivan ääriään myöten täyteen ja koiven nahka otti vähän kiinni kannen sisäpuolelle

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...