banneri

tiistai 30. heinäkuuta 2013

Ruokakriisin jälkeen mausteinen kesäkurpitsapata

Nimi voisi yhtähyvin olla vuoka. Sattuneesta syystä tein ruuan pataan, joten se on kesäkurpitsapata.

Meinasi pukata ruokakriisiä. Kaikki uunivuokat on jääkaapissa ja ne on täynnä vadelmia. Kattiloissa on peltipurkin kansia tai hilloa ja uuni täynnä lasipurkkeja. Vadelmat pitäisi saada jääkaapista hilloksi ja avomaankurkut purkkeihin. Säilömisen ohella olisi syötävä jotain ja neliön kokoinen keittiöni on kuin räjähdyksen jälkeen. Hellan edessä seisominen ei houkutellut, siinä saa seistä ihan riittävän pitkään.

Citymarketissa oli hyvän näköistä kesäkurpitsaa parilla eurolla kilo. Nappasin aamulla pari isoa matkaan ja tarjousjauhelihaa eurolla 250g. Päädyin kesäkurpitsapataan, koska punainen patani kasarin ohella oli ainut ruuanvalmistusastia, jota ei tarvinnut pestä.

Somisteena parin viikon takainen Suur-Jyväskylä-lehti, jolla suojasin hellaa hilloa tölkittäessä.

Kesäkurpitsapata

1 iso ja kaunis kesäkurpitsa
1 valtava sipuli
1 pkt jauhelihaa (ei väliä, onko 250g vai 400g)
1 purkki tomaattimurskaa
1 purkki kermaa
suolaa
paprikajauhetta
pippuria
chilijauhetta
kuminaa
korianteria
inkivääriä
saattoi mennä jotain muitakin mausteita
päälle juustoa

Paista jauheliha ja sipulit, lisää joukkoon kaikki muut aineet kesäkurpitsaa lukuunottamatta. Siivuta kesäkurpitsa ja lado vuokaan kerroksittain kastikkeen kanssa. Päälle juustoraastetta. Aloita ja lopeta kerrokset kastikeella. Paista uunissa 200 asteessa noin 30 minuuttia.

Koko padalliselle tuli hintaa noin 4 euroa. Kesäkurpitsa maksoi noin euron, samoin jauheliha. Tomaattimurska taisi olla 80snt, sipuli 50 snt ja kerma 60 snt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...