banneri

sunnuntai 7. heinäkuuta 2013

Lämmin perunasalaatti

Jääkaappi pitäisi syödä tyhjäksi ennen reissuun lähtöä. Perunoita ja kurkkua tuijotellessa muistui mieleen lämmin perunasalaatti. Söimme ystäväni kanssa opiskeluaikoina lämmintä perunasalaattia monta kertaa viikossa. Yksinkertainen syy oli luonnollisesti täydellinen persaukisuus. Perunat oli halpoja ja kyllähän niillä ensimmäistä kesälomatiliä odottaessa nälkää siirsi. Perunasalaatti oli myös oikeasti hyvää ja helppoa.

Valitettavasti en muista reseptiä, jolla salaatin teimme. Monta hulvatonta muistoa tuli mieleen perunoita kuoriessa. Alkuperäisessä ohjeessa oli perunaa, tuorekurkkua, ruohosipulia ja kiehautettu kastike. 

Parvekkeella auringonpaisteessa parhaimmillaan

Perunasalaatti vaatisi uusia perunoita. Jääkaapissa oli vanhoja, joten käytin niitä. Ruohosipulin puutteen korvasin keltasipulilla. Salaattiin nappasin mukaan myös purkin pohjat aurinkokuivatuista tomaateista.

Keitetään perunat, kaadetaan vesi pois, lisätään pilkottu kurkku, sipuli ja tässä tapauksessa aurinkokuivatut tomaatit. Kastike lisätään tulikuumana kuumien perunoiden joukkoon ja sekoitellaan. Kastikkeen on tarkoitus imeytyä perunoihin.

Kastike:
kiehuvaa kasvislientä
suolaa
valkoviinietikkaa
vähän sokeria
sinappia
öljyä

Tämän päiväisessä kastikkeessa öljy tuli aurinkokuivatuista tomaateista, joten en sitä erikseen lisännyt.

Oli namia. Muisti saattaa tehdä tepposet, mutta maku taisi olla lähellä reilun 10 vuoden takaisia salaatteja.

Tämä on parhaimmillaan välittömästi syötynä. Kylmänä ei maistu ainakaan minulle ja mielestäni maku kärsii pahasti lämmittämisestä. Eli kannattaa tehdä vain sen verran kuin epäilee yhdellä syöntikerralla menevän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...