banneri

maanantai 3. kesäkuuta 2013

Curry paneer tai jotain sinnepäin

Illalla tuijottelin melkein tyhjää jääkaappia. Siellä oli purkki punaista maitoa, muutama kerma, munia, pari tomaattia ja margariinia. Näillä helteillä ei kauppaan kävely kiinnosta ja vähän turhaakin se on päivää ennen tilipäivää.

Illalla keittelin maidon paneeriksi. Ohje löytyy Garam Masala-blogista.

Paneerin valmistus oli todella helppoa, vaikka olin todella epäileväinen onnistumisen suhteen. Olen niin monta kertaa polttanut maidon kattilaan kiinni, että epäilin illan ohjelmaksi pitkällistä tiskaustuokiota.

Litrasta maitoa syntyi vajaan nyrkin kokoinen möykky juustoa. Harsoa minulla ei ole, joten kippasin massan siivilään laitetun leivinliinan läpi ja jätin jäätymään ja valumaan. Puristelin juustomassan liinan sisällä tiiviiksi möykyksi sen jälkeen, kun se ei enää polttanut sormia ja kiristin liinan juuston ympärille tiukaksi kääreeksi. Tässä auttoi ikean muovinen pussinsulkijaklipsi. Illalla jääkaappiin odottamaan.

Alkuperäinen ohje Curry Paneeriin löytyy täältä. Jouduin vähän säveltämään. Tomaattimurskaa tai ketsuppia jääkaapissa ei ollut, kuminan jätin samasta syystä ja en edes tiedä, mitä on serrano peppers. Tomaattimurskan korvasin tavallisilla tomaateilla. Tomaatit pilkoin kattilaan, vähän vettä perään ja kiehautuksen jälkeen sauvasekoittimella soseeksi. Alkeperäisessä ohjeessa ei tainnut suolaa, eikä sokeria olla. Suola kuuluu kaikkiin ruokiin. Sokerin lisäsin, koska ketsupissa sitä olisi ollut.

Maistui taivaalliselta parvekkeella auringon paahtaessa.

Curry Paneer:
oliiviöljyä
sipuli
2 valkosipulin kynttä
vajaa tl inkivääriä maustepussista
n. 0,5 tl chilijauhetta
noin 0,5 tl korianteria
vajaa 1 tl garam masalaa
vajaa tl kurkumaa
noin 1 dl kermaa
vajaa nyrkin kokoinen kimpale paneeria
suolaa
sokeria

Öljy ja sipulit kuullottuman pannuun. Kuullotuksen jälkeen kaikki muut mausteet garam masalaa lukuunottamatta pannuun ja paneer kuutioituna perään. Nopea kuullotus myös mausteille ja juustolle ja lisätään tomaattisose ja kerma. Jätin hautumaan pienelle lämmölle odottamaan riisien kypsymistä.

Tämäkin oli todella herkullista ja todella edullista! Maitopurkki maksoi noin euron ja jäljelle jääneestä nesteestä syntyy vielä sämpylät. Riisiannokselle tulee hintaa joitain kymmeniä senttejä. Pari tomaattia ja puolikas kermapurkki yhteensä vajaan euron. Mausteita lukuunottamatta hintaa ruualle tuli noin pari euroa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...