banneri

maanantai 22. huhtikuuta 2013

Suppilovahvero-ohratto

Ohratto on niitä ruokia, joita en yksinkertaisuudesta huolimatta ole koskaan tehnyt. Ohrattoja on ollut ainakin parin vuoden ajan kaikissa ruokaohjelmissa ja -blogeissa. Jotenkin on vaan jäänyt kokeilematta, vaikka risotostakin pidän erittäin paljon. Risotossakaan en ole koskaan onnistunut, joten pieni pelko katastrofin aineksista oli aloittaessa.

Kevät alkaa olla jo sen verran pitkällä, että pakastinta kannattaa syödä tyhjäksi. Suppilovahverot on siis omin käsin poimittu ja pannun kautta pakastettu.

Tästä tuli oikeasti hyvää, vaikka ainekset oli suorastaan olemattomat!

Suppis-ohratto

2,5 dl täysjyvä ohraa
5 dl kanalientä (eli liemikuutio ja kiehuvaa vettä)
1 sipuli
2-3 valkosipulin kynttä
suppiksia
suolaa
oliiviöljyä

Kuullota sipulit, lisää ohra ja osa liemestä, sekoita. Lisää loppu liemi osissa, kun edellinen on imeytynyt. Paista sienistä neste pois ja lisää loppuvaiheessa ohran sekaan. Liemikuution suola oli mun makuun vähän liian vähän, joten lisäsin suolaa.

Todella helppoa ja halpaa. Ohra-paketti maksoi noin 2,5 e. Siitä meni ehkä 1/3. Sapuskan hinnaksi tuli siis alle euro ja syön tuota vielä huomennakin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...