banneri

keskiviikko 10. huhtikuuta 2013

Patonkia ja viljelyä


Iltapalaksi pyöräytin patonkia. Vaaleasta jauhosta tehty patonki ei mitään terveysruokaa ole, mutta niin hyvää. Rooibos teetä, tomaattia ja juustoa tuoreen lämpimän patongin välissä. 
Patongit
5 dl vettä
1ps kuivahiivaa
suolaa
1rlk öljyä
2dl sämpyläjauhoja
1,5 dl auringonkukansiemeniä
n. 12 dl vehnäjauhoja.
Tuosta taikinasta tulee 3 patonkia. Patonkiainekset ei ihmeitä maksa. Vehnäjauhoja saa useimmiten eurolla 2 kiloa, auringonkukansiemet taisi maksaa noin 3 euroa pussi ja sämpyläjauhot toi kaveri. Puolenlitran taikinan hinnaksi tulee alle euro. 
Ensimmäiset siemet on itänyt. Ensimmäisenä mullasta noussut punainen basilika, pikkubasilika, salaatti ja joku neljäs. Neljännessä oli lappu väärällä puolella, joten aika näyttää, mitä sieltä nousee.
Kuvia laittaisin heti, kun löytäisin siirtoon tarvittavan johdon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...